In Utero

у дома

Тази долина е по-различна и тогава ние само го усетихме без да можем да го видим в пълнота. Вместо каменни зъбери и плашещи пропасти, езерата се приютяват в плавните и меко зелените гънки на планината. Тежката мъгла ни кара да се чувстваме като в утроба – тихо, може би самотно, но топло – у дома.

Къде е това?

Нататък In Utero

Пратеник в Белене

назначение

Командировка до затвора и изкуство… Набавихме си две картини, които според собственика им – бивш надзирател в ТВО Белене (трудово възпитателно общежитие или по-просто – концетрационен лагер за ‘бивши хора’ и ‘политически врагове’ на комунистическата партия), по-късно и затвор, са рисувани от Асен Шангарски, питомник на ТВО-то…?

Доста прашно и горещо, но реката и островите са красиви.

Нататък Пратеник в Белене

Димитровград

труженички
труженички

Посветих се на бригадирска романтика и упадъчни уклони в непоклатимия монумент и дух на „ранния социализъм“.

Разгледах музея на Пеьо Пенев, градския музей, който с незначителни вметки всъщност използва експозицията и архивите на Националното бригадирско движение… Евалата!

Нататък Димитровград

Das Leben in Berlin ist wunderbar

Берлински припек
Берлински припек

Един наистина пролетен престой в Берлин от месец април до месец юни.

Изкарах късмет с хазяйката (Гретел) и с мястото (Шарлотенбург)… Официално и от кумува срама почетох, пописах, доста четива преснимах, но сега си спомням преди всичко попийването – кулминацията беше фестивала на плодовото вино в покрайнините на Потсдам, похапването и вечерните похождения. Много бира се изпи.

Нататък Das Leben in Berlin ist wunderbar